18 Mart 2010 Perşembe

Uluslararası Ankara Grafik Tasarım Çalıştayı II

Konu: Çizgiyle Anlatım

Bilgi: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü, Grafik Tasarım eğitiminde çok yönlü araştırma ve irdelemeyi -dolayısıyla- niteliği ve hedefleri yükseltmeyi özendirmek, daha kısa sürede daha üst düzey tasarımlar / uygulamalar gerçekleştirebilme, etkileşim, düşünce paylaşımı ortamını yaratmak amacıyla, 2009 yılında birincisini gerçekleştirdiği grafik tasarım çalıştayının ikincisini düzenlemektedir.

Atölye sorumluları, panelistler ve söyleşi yapacak kişiler Çalıştay Düzenleme ve Yürütme Kurulu tarafından duyurulacaktır.

Bu yıl ikincisi düzenlenen Uluslararası Ankara Grafik Tasarım Çalıştayı’nda ortaya çıkacak olan yapıtlar Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerisi ve Grafik Bölümü Atölyelerinde sergilenecektir.

Amaç 1 (Genel) : Her geçen gün sanat, tasarım ve iletişim evrenindeki önemi daha da artan ‘Grafik Tasarım’ alanında eğitim ve öğretim hizmeti veren Yüksek Öğretim kurumlarının öğrenci ve öğretim elemanları ile söz konusu alandan profesyonelleri buluşturarak, söyleşi, panel ve atölye çalışmaları gerçekleştirmek; grafik tasarım eğitimi ve üretimi ile ilgili sorunların tartışıldığı üst düzeyde iletişim ve paylaşım ortamı yaratmak; bu süreçte ortaya konan yapıtlar ile bir grafik tasarım arşivi / koleksiyonu oluşturmak.

Amaç 2 (Bu etkinlikte): Grafik tasarımcıların / sanatçıların / çizerlerin vazgeçilmez anlatım dillerinden biri olan çizgiyi, deseni, resimlemeyi her yönüyle (eğitimi, kavramları, uygulamaları vd.) tartışmak ve konuyla ilgili uygulamalar yapmak.

Konu: Grafik tasarımcıların / sanatçıların, çizerlerin vazgeçilmez yoğrumsal anlatım dillerinden çizgi, desen, resimleme üzerine her yönüyle (eğitimi, kavramları, uygulamaları vd.) tartışılması ve uygulamalar yapılması bu yılki Grafik Tasarım Çalıştayının ana konusu / sorunsalıdır.

Katılımcılar: Uluslararası olan bu etkinliğe Grafik Tasarım eğitimi veren üniversitelerin 3. ve 4. sınıf öğrencileri katılımcı olmak için başvurabilir.

Tarih: 26-29 Nisan 2010
Panel: 29 Nisan 2010 Perşembe, 13.30-15.30
Sergi, katılım belgelerinin dağıtımı ve kapanış kokteyli: 29 Nisan 2010 Perşembe, 16.00
Yer: Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü Beytepe Yerleşkesi / ANKARA

Konaklama:
Öğrencilerin her türlü gideri (ulaşım, yemek, konaklama, tasarım araç-gereci vb.) kendileri / kurumları tarafından karşılanacaktır.
Katılımcılar, çizim ve boyamada kullanılacak araç-gereçlerini, gereksinim duyulacaksa, kişisel bilgisayarlarını yanında getirebilir.

Hiç yorum yok: